Welkom op de webwinkel van koffiebranderij Brew2Cup.

VANWEGE DE LOCKDOWN BEZORGEN WIJ DE KOFFIE PERSOONLIJK IN ARNHEM, OOSTERBEEK, ROZENDAAL, VELP, WESTERVOORT, HUISSEN & SCHAARSBERGEN.

VOOR BESTELLINGEN BUITEN DEZE REGIO VERZENDEN WIJ WEER MET POSTNL!

LET OP UW MAIL NA BESTELLEN!

Boven de 25 euro GRATIS verzendkosten.

Wil je de koffie gemalen ontvangen geef dan bij het bestellen in de opmerkingen aan waar je de koffie in gaat gebruiken en voor hoeveel kopjes, zodat wij weten welke maling we kunnen aanhouden voor je.

ONZE KOFFIEZAAK IS VANAF 15 DECEMBER T/M 2 MAART OP

DINSDAG T/M ZATERDAG OPEN VAN 10-15UUR VOOR KOFFIE

TO GO EN ZAKKEN KOFFIE.

Brasil Bandeira Branca Espresso 200 gram

Beschikbaarheid: Op voorraad
Prijs/st.: € 7,95 7.95
quantity stuk(s)
Zet op wensenlijst

Beschrijving

Land: Brasil                               Regio: Ilicnea, Sul de Minas

Hoogte: 1180m.                          Soort: Yellow Bourbon

Proces: Natural

 

Smaak: Pruim en druif met een romige chocolade afdronk.

Origine: Bandeira Branca is eigendom van de Dutra familie sinds 2004, toendertijd gekocht voor de melkveehouderij. Helaas werd het in het laatste decennium steeds moeilijker om daarmee een goede boterham mee te verdienen. Toen de 3 zussen Simone, Maria en Katia volwassen werden en de boerderij overnamen besloten ze in 2016 over te stappen van melkveehouderij naar koffieplantage. Vanaf de 1e oogst zijn zij zich gaan specialiseren in specialty coffee. De koffie wordt na de pluk gescheiden op lot en variëteit. Op de plantage verbouwen ze de variëteiten yellow catuai, topazio en yellow bourbon. De koffie wordt vervolgens 2 dagen gedroogd op de patio waarna de koffiebonen in grote boxen worden gestopt om dan 9 dagen lang te worden gedroogd op precies 30 graden Celsius. Hierna worden de bonen op de plantage gescheiden van het parchment en gezeefd op groene koffie kwaliteit (bica 1 & bica 2). Als laatste wordt de koffie afgeleverd bij de Cocatrel coöperatie. Katia, Maria en Simone zijn ook lid van de Cafeina Women's group die onderdeel zijn van de Cocatrel coöperatie. Deze groep is opgericht om deelname te stimuleren van de 1154 vrouwelijke leden.


omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein