Welkom op de webwinkel van koffiebranderij Brew2Cup.

Door het coronavirus zijn wij genoodzaakt onze horeca gesloten (in ieder geval t/m 28 april) te houden, maar onze webwinkel is gewoon open en daar kunnen jullie koffie blijven bestellen! Tevens is het momenteel boven de 25 euro GRATIS verzendkosten (binnen Nederland). Wil je de koffie gemalen ontvangen geef dan bij het bestellen in de opmerkingen aan waar je de koffie in gaat gebruiken en voor hoeveel kopjes, zodat wij weten welke maling we kunnen aanhouden voor je.

Iedereen die van 30 maart t/m 5 april koffiebonen besteld krijgt een bon voor 2 gratis koppen koffie in onze espressobar zodra we weer open zijn!

A.s zaterdag 4 april kun je tussen 12 en 14 uur ook koffiebonen, thee, koffietools en filters kopen in onze fysieke winkel aan de Kortestraat in Arnhem. (Alleen pinnen!)

Zet adviezen

Zetadviezen:

Hier onder vind je onze zet adviezen, dit zijn adviezen voor het optimale resultaat van onze koffies, maar je bent uiteraard vrij om je eigen recept te maken en wij vinden het ook altijd leuk als je deze met ons wilt delen!

Espresso

Colombia San Rafael espresso: zetten wij met 18-20 gram gemalen koffie voor een dubbele espresso, met een temperatuur van 92,5 graden Celsius. Voor optimale extractie wegen wij elk espressoshot. Deze is optimaal met een uitloop van 40 gram koffie voor een dubbele espresso en de doorlooptijd zal dan tussen de 28-35 seconde zitten.

Ethiopië Mecha espresso: zetten wij met 18-20 gram gemalen koffie voor een dubbele espresso, met een temperatuur van 92,5 graden Celsius. Voor optimale extractie wegen wij elk espressoshot. Deze is optimaal met een uitloop van 60 gram koffie voor een dubbele espresso en de doorlooptijd zal dan tussen de 28-35 seconde zitten.

Filterkoffie

V60 01: 14 gram koffie op 205 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 85 graden Celsius. Schenk rond de 30/40 gram water op de koffie, laat het ongeveer 30 seconden bloomen, niet droog laten staan. Dan door schenken tot 205 gram water met draaiende beweging inclusief de randen, draai de filterhouder en tik m voorzichtig op het kannetje neer. De doorlooptijd is tussen de 1:55min-2:10min.

v60 02: 24 gram koffie op 350 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 85 graden Celsius.Schenk hetzelfde in als de v60 01 alleen dan tot 350gram. De doorlooptijd is tussen de 2:30min-3:00min.

clever dripper: voor 1 kop gebruiken wij 14 gram koffie op 205 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 85 graden Celsius. Schenk rond de 30/40 gram water op de koffie, laat het ongeveer 30 seconden bloomen, niet droog laten staan. Schenk dan tot 205 gram water in met een draaiende beweging, roer de koffie even door en laat de koffie even trekken. Zet bij 1:30min de Clever dripper op een kannetje of koffiemok en laat m doorlopen, de doorlooptijd tussen de 2:00min-2:30min. voor 2 koppen het zelfde recept alleen dan 24 gram koffie op 350 gram water en de doorlooptijd mag dan wat langer zijn, max 3:30min.

chemex groot: 32 gram koffie op 520 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 85 graden Celsius. Schenk rond de 64 gram water op de koffie, laat het ongeveer 30 seconden bloomen, niet droog laten staan. Schenk dan met een goede draaiende beweging, ook de randen meenemen tot 520 gram water in, roer de koffie even door en laat de koffie binnen 4 minuten doorlopen.

aeropress: 15 gram koffie op 230 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 80 graden Celsius. Zet de aeropress inclusief 2 natgemaakte papieren filters op een kannetje of mok, zonder de plunger. Vul de aeropress met de gemalen koffie, schenk 50 gram water erop en roer het door. Wacht 30 seconde en voeg dan 180 gram water toe. Wacht tot 1:05min op je timer en roer dan nog een keer door. Zet de plunger op de aeropress en druk door tot de gemalen koffie net boven de waterlijn komt, stop dan met drukken.

 

 

 

Belangrijkste advies, geniet van onze koffie!

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein