Zetadviezen:
Hier onder vind je onze zet adviezen, dit zijn adviezen voor het optimale resultaat van onze koffies, maar je bent uiteraard vrij om je eigen recept te maken en wij vinden het ook altijd leuk als je deze met ons wilt delen!
Espresso
Espresso koffiebonen: zetten wij met 18-20 gram gemalen koffie voor een dubbele espresso, met een temperatuur van 93 graden Celsius. Voor optimale extractie wegen wij elk espressoshot. Deze is optimaal met een uitloop van 40 gram koffie voor een dubbele espresso en de doorlooptijd zal dan tussen de 28-35 seconde zitten.
Omniroast koffiebonen als espresso: zetten wij met 18-20 gram gemalen koffie voor een dubbele espresso, met een temperatuur van 93 graden Celsius. Voor optimale extractie wegen wij elk espressoshot. Deze is optimaal met een uitloop van 60 gram koffie voor een dubbele espresso en de doorlooptijd zal dan tussen de 28-35 seconde zitten.
Filterkoffie
V60 01: 14 gram koffie op 205 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 85 graden Celsius. Schenk rond de 30/40 gram water op de koffie, laat het ongeveer 30 seconden bloomen, niet droog laten staan. Dan door schenken tot 205 gram water met draaiende beweging inclusief de randen, draai de filterhouder en tik m voorzichtig op het kannetje neer. De doorlooptijd is tussen de 1:55min-2:10min.
v60 02: 24 gram koffie op 350 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 85 graden Celsius.Schenk hetzelfde in als de v60 01 alleen dan tot 350gram. De doorlooptijd is tussen de 2:30min-3:00min.
clever dripper: voor 1 kop gebruiken wij 14 gram koffie op 205 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 85 graden Celsius. Schenk rond de 30/40 gram water op de koffie, laat het ongeveer 30 seconden bloomen, niet droog laten staan. Schenk dan tot 205 gram water in met een draaiende beweging, roer de koffie even door en laat de koffie even trekken. Zet bij 1:30min de Clever dripper op een kannetje of koffiemok en laat m doorlopen, de doorlooptijd tussen de 2:00min-2:30min. voor 2 koppen het zelfde recept alleen dan 24 gram koffie op 350 gram water en de doorlooptijd mag dan wat langer zijn, max 3:30min.
chemex groot: 32 gram koffie op 520 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 85 graden Celsius. Schenk rond de 64 gram water op de koffie, laat het ongeveer 30 seconden bloomen, niet droog laten staan. Schenk dan met een goede draaiende beweging, ook de randen meenemen tot 520 gram water in, roer de koffie even door en laat de koffie binnen 4 minuten doorlopen.
aeropress: 15 gram koffie op 230 gram water. Het gefilterde water heeft een temperatuur van 80 graden Celsius. Zet de aeropress inclusief 2 natgemaakte papieren filters op een kannetje of mok, zonder de plunger. Vul de aeropress met de gemalen koffie, schenk 50 gram water erop en roer het door. Wacht 30 seconde en voeg dan 180 gram water toe. Wacht tot 1:05min op je timer en roer dan nog een keer door. Zet de plunger op de aeropress en druk door tot de gemalen koffie net boven de waterlijn komt, stop dan met drukken.
Belangrijkste advies, geniet van onze koffie!